Уникална находка в руините на изпепеления от  Везувий античен римски

...
Уникална находка в руините на изпепеления от  Везувий античен римски
Коментари Харесай

Секс-колесница в руините на Помпей

Уникална находка в руините на изпепеления от  Везувий древен римски град Помпей. Археолозите откриха „ лимузина “ за сватби и оргии. За особеното предопределение на античната голяма колесница приказват орнаментите й – медальони по предната и задната й част, на които са изобразени буйни съвкупления на мъж с жена в разнообразни пози, заяви „ Монитор ”.

Декоративните детайли от бронз и калай са добре непокътнати. Каляската е консервирана от вулканичната пепел. Така до наши дни са се запазили и органични материали като дърво, кожа, коноп и други

Историците от Помпей са склонни да считат, че античната „ лимузина “ за сватби и оргии е принадлежала на заможен патриций - плейбой, който е бил притежател на първокласното жилище, в което е е открита. Става дума за вила с голям парк в покрайнините на богатия на времето римски град, като колесницата е била открита в обора на богаташкия парцел. Там преди време са били открити вкаменените остатъци на три жребеца, които елементарен римлянин не е можел да си разреши. По всяка възможност патрицият е предоставял богато украсената колесница на другари и родственици за откарване на следващата младоженка до нейния младоженец в бъдещия им дом. Тъй като първокласното за времето транспортно средство е имало и було, то най-вероятно е било употребявано от притежателя му за „ пътуващи оргии “. От тези, които постоянно се случват през днешния ден в дългите над 10 метра лимузини за специфични и богато напоени с шампанско церемонии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР